Reglement

1. Aanwezigheid

Alle teams dienen zich uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de opening van het toernooi (10.00 officiële opening) te melden bij het wedstrijdsecretariaat. De teams dienen uiterlijk 5 minuten voor aanvang van hun wedstrijd gereed te staan bij hun speelveld.

2. Leeftijd

Speelgerechtigd aan het toernooi zijn spelers geboren op of na 01-01-2013. Het is voor de amateurteams toegestaan om met 4 dispensatiespelers (spelers geboren in het jaar 2010) aan het toernooi mee te doen. Van deze 4 spelers mogen er maximaal 3 spelers tegelijkertijd in het veld staan. Een spelerslijst met namen en geboortedatum dient voor aanvang van het toernooi te worden ingeleverd.

3. Speelduur

We spelen 8 tegen 8 op een half veld. De poule wedstrijden duren 1 x 20 minuten. De plaatsingswedstrijden zullen 2 x 15 minuten duren ( met 5 minuten pauze bij het wisselen van speelhelft ). De leiding van de wedstrijden is in handen van scheidsrechters van Quick’20. Het begin en einde van de wedstrijd wordt centraal aangegeven. Alleen voor het nemen van een strafschop mag deze tijd worden verlengd. Er wordt niet getost. De eerstgenoemde ploeg heeft doelkeus, de andere ploeg trapt af.

3A. De Aftrap

De aftrap wordt genomen door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Er kan direct gescoord worden vanaf de aftrap.

3B. Terugspeelbal

De terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag tijdens het toernooi niet in de handen worden genomen door de keeper. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.

3C. Achterbal

De achterbal wordt van de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te passen of te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen.

3D. Uitbal

Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Nadat de bal is in gedribbeld kan er direct worden gescoord door de speler die indribbelt.

3E. Vrije bal

Een vrije bal mag gepast, ingedribbeld, of geschoten worden

3F. Hoekschop

Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen of te passen. In beide gevallen, na indribbelen of inpassen, mag er direct worden gescoord door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat minimaal op vijf meter afstand.

4. Puntentelling

Er wordt gespeeld in vier poules van zeven teams. Binnen alle poules wordt een halve competitie afgewerkt. Na afloop van deze halve competitie spelen de nummers 1 en 2 uit iedere poule door middel van kruisfinales om de plaatsen 1 t/m 8, alle nummers 3 en 4 uit iedere poule door middel van kruisfinales om de plaatsen 9 t/m 16. Volgens dezelfde systematiek spelen de nummers 5 en 6 om de plaatsen 17 t/m 24 en alle nummers 7 om de plaatsen 25 t/m 28.

Eindigen meerdere teams in de poule met een gelijk aantal punten, dan:

• beslist het doelsaldo, indien gelijk dan,

• beslist het onderlinge resultaat, indien gelijk dan,

• het team dat de meest gescoorde doelpunten heeft.

Mocht ook dat geen uitsluitsel bieden dan worden 3 strafschoppen* genomen. Bij alle wedstrijden waar een winnaar uit dient te komen, worden bij een gelijke stand straf- schoppen* genomen om een winnaar te verkrijgen. Er zal dus geen verlenging worden gespeeld, uitgezonderd de finale. Deze wordt 2 x 5 minuten verlengt.

*  Strafschoppen dienen te worden genomen door 3 verschillende spelers die op het einde van de wedstrijd deelnamen aan het spel. Is de beslissing na deze reeks niet gevallen, dan wordt de strafschoppenserie voortgezet door spelers die nog geen strafschop hebben genomen en wordt er om en om geschoten.

5. Kleding

Iedere deelnemende vereniging dient voor reservekleding te zorgen. De in het wedstrijd- programma als eerst genoemde vereniging dient op verzoek in de reservekleding te spelen.

6. Disciplinaire straffen

Een speler die een gele kaart ontvangt, wordt genoteerd en gemeld bij de toernooileiding. Een tweede gele kaart betekent een rode kaart en uitsluiting voor de rest van die wedstrijd en de eerst volgende wedstrijd. Een rode kaart betekent uitsluiting voor de rest van die wedstrijd en minimaal voor de eerstvolgende wedstrijd. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan de scheidsrechter in overleg met de toernooicommissie een zwaardere sanctie opleggen.

7. Overige bepalingen

Joer International alsmede Quick’20 stellen zich niet aansprakelijk voor verlies en/of schade tijden, voor en na het toernooi ondervonden. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de toernooileiding